Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Vaccinarea

sfaturi in categorie: bebelus

Nu ignorati programul obligatoriu de vaccinare, insa nu trebuie nici sa exagerati si sa-l vaccinati pe bebe impotriva tuturor bolilor posibile. La externare veti primi schema cu programul de imunizare si toate informatiile necesare despre diferite tipuri de vaccinari si despre care sunt obligatorii.

Inainte de fiecare vaccinare bebelusul trebuie sa fie examinat de medicul pediatru, care sa se asigure ca este perfect sanatos. Chiar si o simpla raceala poate fi un motiv pentru amanarea vaccinarii. In urmatoarele 24 de ore de la vaccinare este posibil ca bebelusul sa fie agitat sau din contra, sa doarma mai mult decat de obicei. Poate sa apara de asemenea si simptomul de temperatura mai mare decat normala, insa este  reactie normala si va disparea in cateva ore.

Vaccinurile trebuie recomandate de medic si depind foarte mult de mediul in care traieste copilul, daca face parte dintr-o familie numeroasa cu multi frati, daca merge la cresa sau gradinita sau daca este crescut de bona. In unele situatii este mai bine ca sistemul imunitar al copilului sa se dezvolte de la sine, fara ajutorul vacinarii.

 

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Schimbarea scutecului

Schimbarea primelor scutece poate fi un motiv de stres pentru parintii fara experienta. Aici veti putea gasi cateva sfaturi utile.

> citeste mai mult