Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Un somn linistit

sfaturi in categorie: bebelus

Somnul este metoda cea mai buna pentru odihna si regenerare, astfel este foarte important sa-i asigurati copilului un somn linistit si neintrerupt. Nu exista nici o regula privind numarul orelor de somn de care au nevoie bebelusii, fiecare avand nevoi diferite. Este recomandat insa sa-i introduceti o anumita rutina de somn, astfel incat bebelusului sa-i fie mai usor sa faca diferenta dintre zi si noapte.

Planificati baitele aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi. Dupa baie trebuie sa urmeze lapticul si somnul. Stingeti lumina si lasati bebelusul sa adoarma singur. In camera trebuie sa fie liniste, insa asta nu inseamna ca trebuie sa incetati orice activitate. Daca bebelusul se obisnuieste sa doarma in liniste profunda, chiar si cel mai mic zgomot il va trezi.

Daca este obosit va adormi foarte repede, insa uneori va avea nevoie sa stranga in brate o paturica sau jucaria din plus preferata. Este posibil de asemenea sa se trezeasca in timpul noptii – verificati daca scutecul este fixat confortabil sau daca este ud. Bebelusul va adormi inapoi in cateva minute daca totul este in regula.

Daca sufera de colici este mai dificil sa-l adormiti; masajul pe burtica sau leganatul poate ajuta sa-l linistiti. Incercati sa-l obisnuiti pe cel mic sa adoarma decat in patut si nu in pat cu mami. Este posibil de asemenea ca bebelusul sa doarma mai mult pe timpul zilei si mai putin noaptea. Este un lucru normal insa trebuie sa aveti multa rabdare pana cand situatia se va schimba.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Prima baita a bebelusului

Cand vine vorba de prima baita a copilului, multi parinti sunt stresati si tematori. Trebuie sa stiti ca baia cu apa calduta relaxeaza si calmeaza bebelusii.

> citeste mai mult

Prima plimbare

O alta intrebare frecventa a parintilor este cand, pe ce vreme si cat timp trebuie sa dureze prima plimbare a bebelusului.

> citeste mai mult