Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Siguranta copilului care face primii pasi

sfaturi in categorie: junior

Bebe incepe sa mearga cu tot mai multa incredere in sine si descopera lumea din jur, iar pentru parinti este mai dificil sa-i controleze fiecare miscare.

Mai jos aveti cateva sfaturi pentru ca locul de joaca sa prezinte si siguranta.

Asigurati toate prizele electrice cu capace speciale. Fixati mobilierul instabil de perete. Renuntati la decorarea mesei cu o fata de masa pe care o poate trage. Nu puneti pe colturile mesei pahare cu bauturi sau recipiente cu mancare. Asigurati-va ca cel mic nu are acces la obiecte mici pe care le poate inghiti, pungi de plastic sau medicamente. Nu lasati geamul complet deschis in camera unde sta copilul si asigurati-va ca nu il poate deschide. Ascundeti obiectele ascutite, produsele pentru curatare si produsele cosmetice intr-un dulap situat cat mai sus posibil. Nu-l lasati pe bebe sa intre in bucatarie daca aveti cuptorul aprins. Acoperiti podeaua cu un covor anti-alunecare.

 

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Obiceiurile alimentare

Un bebelus mai mare de un an nu va lua in greutate in acelasi ritm ca inainte, iar la aceasta varsta fata si proportiile corpului incep sa se schimbe.

> citeste mai mult

Curatarea dintilor

Curatarea corecta si regulata a dintilor este recomandata inca din copilaria timpurie si trebuie sa-i obisnuiti pe cei mici cu aceasta rutina.

> citeste mai mult

Incurajarea bebelusului pentru a descoperi lumea

Interesul celor mici pentru lumea inconjuratoare creste pe zi ce trece si micii exploratori nu pot sa ignore nimic nou din ce tocmai au descoperit. Astfel trebuie sa va pregatiti, pentru ca cele mai interesante lucruri sunt de obicei cele nepermise.

> citeste mai mult