Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Incurajarea bebelusului pentru a descoperi lumea

sfaturi in categorie: junior

Interesul celor mici pentru lumea inconjuratoare creste pe zi ce trece si micii exploratori nu pot sa ignore nimic nou din ce tocmai au descoperit. Astfel trebuie sa va pregatiti, pentru ca cele mai interesante lucruri sunt de obicei cele nepermise.

Probabil nu veti reusi sa salvati unele obiecte de la distrugere – bebe va fi foarte curios ce se intampla cu telefonul dupa ce cade pe podea si va incerca sa faca acest lucru de cate ori este posibil. Repetarea aceleiasi actiuni de cateva ori ii permite sa faca legatura dintre cauza si efect, astfel exista si o parte pozitiva :).

Incercati sa nu-i impuneti prea multe restrictii deoarece bebe nu le va lua in considerare oricum. Faptul ca nu va asculta nu este un motiv de ingrijorare insa in aceasta perioada este prea mic pentru a-si putea controla dorinta de a atinge lucruri noi. In schimb incercati sa descoperiti lumea impreuna si sa-i explicati pe masura ce descopera ceva nou.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Agresivitatea bebelusilor

Va ingrijoreaza faptul ca bebelusul incepe sa reactioneze agresiv si nu stiti care este cauza acestori schimbari bruste de stare si de comportament? Nu va panicati pentru ca nu este vorba de greseli de educatie, comportamentul agresiv face parte din dezvoltarea normala a bebelusilor.

> citeste mai mult

Pa, pa scutece!

Nu exista nici un raspuns standard la intrebarea cand este momentul potrivit de a renunta la scutece. Opiniile expertilor difera, dar ca in general se considera ca nu trebuie sa se intample mai deveme de 18 luni si nu mai tarziu de 2 ani.

> citeste mai mult

Siguranta copilului care face primii pasi

Bebe incepe sa mearga cu tot mai multa incredere in sine si descopera lumea din jur, iar pentru parinti este mai dificil sa-i controleze fiecare miscare.

> citeste mai mult