Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Incurajarea bebelusului pentru a descoperi lumea

sfaturi in categorie: junior

Interesul celor mici pentru lumea inconjuratoare creste pe zi ce trece si micii exploratori nu pot sa ignore nimic nou din ce tocmai au descoperit. Astfel trebuie sa va pregatiti, pentru ca cele mai interesante lucruri sunt de obicei cele nepermise.

Probabil nu veti reusi sa salvati unele obiecte de la distrugere – bebe va fi foarte curios ce se intampla cu telefonul dupa ce cade pe podea si va incerca sa faca acest lucru de cate ori este posibil. Repetarea aceleiasi actiuni de cateva ori ii permite sa faca legatura dintre cauza si efect, astfel exista si o parte pozitiva :).

Incercati sa nu-i impuneti prea multe restrictii deoarece bebe nu le va lua in considerare oricum. Faptul ca nu va asculta nu este un motiv de ingrijorare insa in aceasta perioada este prea mic pentru a-si putea controla dorinta de a atinge lucruri noi. In schimb incercati sa descoperiti lumea impreuna si sa-i explicati pe masura ce descopera ceva nou.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Dezvoltarea corecta a picioruselor

In jurul varstei de 1 an parintii incep sa analizeze mai bine daca piciorusele copilului sunt dezvoltate corespunzator, deoarece se asteapta ca in orice moment sa faca primii pasi.

> citeste mai mult

Gata cu mesele in timpul noptii

Multe mamici se intreaba cand este momentul potrivit sa opreasca hranirea copilului in timpul noptii. Daca bebelusul are peste un an este timpul sa incercati.

> citeste mai mult

Curatarea dintilor

Curatarea corecta si regulata a dintilor este recomandata inca din copilaria timpurie si trebuie sa-i obisnuiti pe cei mici cu aceasta rutina.

> citeste mai mult