Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Imbracarea unui nou nascut

sfaturi in categorie: bebelus

Fiecare bebelus este diferit , la fel si perceptia lor de prea cald sau prea frig. Un nou-nascut sanatos are un sistem de termo-reglare functional, cu o temperatura stabila. Centrul de termoreglare situat in creier este inca in dezvoltare in prima luna de viata, dar in a doua luna deja schimbarile usoare de temperature nu mai reprezinta o problema. Important este sa nu fie prea cald sau prea frig.

Cum trebuie imbracati bebelusii pentru a se simti confortabil? In primul rand trebuie sa va asigurati ca aveti toate hainutele necesare la indemana. Pentru primele saptamani retineti ca bebelusii trebuie imbracati cu un strat in plus fata de in mod normal.

Imbracarea nou-nascutului pas cu pas:

1. Asezati sub bebe o paturica sau un cearsaf din bumbac astfel incat pielea sa nu intre in contact direct cu o suprafata rece.

2. Incepeti cu schimbarea scutecului.

3. Urmatorul pas este costumasul de tip body. Desi bebelusilor nu le plac deloc hainutele trase pe cap, acestea sunt foarte utile si necesare. Trebuie decat sa va miscati repede si cu incredere insa cu mare grija la cap si la maini.

4. Apoi vine costumasul cu pantaloni si vesta, sau cel intreg, depinde ce alegeti. Oricare ar fi varianta, incepeti de la picioare.

5. Urmeaza sosetele, care sunt relativ usor de imbracat.

6. Ultimul pas este caciulita, obligatorie doar daca mergeti afara la plimbare.

Iar acum este timpul pentru relaxare si alint. La inceput doar gandul ca va trebui sa-l imbracati este un motiv de stress, insa cu putina practica totul devine o joaca.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Cum trebuie tinut corect un bebelus?

Din cauza emotiilor, la inceput acest subiect poate fi stresant pentru parinti. Insa trebuie sa aveti incredere in propriul instinct si totul va veni de la sine.

> citeste mai mult

Cu sau fara suzeta: aceasta este intrebarea.

Cat de utila este suzeta? O intrebare frecventa pentru toti parintii.

> citeste mai mult