Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Cum trebuie tinut corect un bebelus?

sfaturi in categorie: bebelus

La inceput parintii sunt ingrijorati cand trebuie sa-si tina bebelusul in brate deoarece considera ca il pot rani. Insa trebuie sa aveti incredere in propriul instinct si totul va veni de la sine. Foarte important de retinut este asigurarea unei pozitii corespunzatoare pentru cap, astfel incat sa nu se incline spre spate. Imediat dupa nastere muschii gatului nu sunt complet dezvoltati si bebe nu isi poate sustine capul.

Cand il ridicati puneti mai intai o mana sub gat si cap si cealalta sub fundulet iar apoi asezati-l usor la piept, unde bebelusul se va linisti imediat. Iar o pozitie ideala dupa masa sau pentru analizarea mediului inconjurator este un pic mai sus, astfel incat barbia sa se sprijine pe bratul vostru. Cu toate acestea nu trebuie tinut prea strans, deoarece un pic de libertate de miscare il va ajuta sa-si dezvolte muschii gatului.

Nou-nascutii si bebelusii nascuti prematur trebuie sa fie inveliti cu o paturica chiar si cand ii tineti in brate, pentru ca nu le tine doar de cald, dar le si cofera sentimentul de siguranta. Cand este mai mare, copilul poate fi tinut si cu fata in exterior, astfel incat sa poata explora mediul incojurator, insa de asemenea sprijinindu-i spatele si capul.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Cu sau fara suzeta: aceasta este intrebarea.

Cat de utila este suzeta? O intrebare frecventa pentru toti parintii.

> citeste mai mult

Cand pe bebe il doare burtica

Colicile sunt o problema relativ frecventa la sugari, apar in primele saptamani de viata si se pot manifesta pana la 3 luni.

> citeste mai mult