Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Cand pe bebe il doare burtica

sfaturi in categorie: bebelus

Colicile sugarului apar in primele trei luni de viata ai au ramas in continuare un mister, cauzele fiind inca necunoscute. Exista insa multe teorii, o posibila cauza fiind sistemul digestiv imatur al sugarului. Colicile reprezinta un motiv de stres pentru parinti, deoarece cand pe bebe il doare burtica este foarte agitat si are reprize de plans zgomotoase. Puteti incerca cateva metode de ameliorare a durerii – masajul usor pe burtica, leganarea bebelusului , compresele caldute sau chiar o muzica relaxanta.

Un alt factor foarte important este atitudinea mamei, deoarece agitatia, graba sau zgomotul mare din camera nu va ajuta sa-l calmati pe bebe. Daca il hraniti cu biberonul, asigurati-va ca deschizatura nu este prea mare deoarece bebelusul va inghiti nu doar laptele dar si mult aer.

Regimul alimentar al mamei este de asemenea important, astfel trebuie sa evitati consumarea legumelor care provoaca gaze, cum ar fi varza, mazarea si fasolea. Daca crizele de colici se accentueaza si nimic nu-l mai linisteste pe bebe, trebuie sa consultati un doctor. Vestea buna este ca este o problema temporara, care se manifesta de obicei decat pana la trei luni.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Un somn linistit

Somnul este metoda cea mai buna pentru odihna si regenerare, astfel este foarte important sa-i asiguranti copilului un somn linistit si neintrerup.

> citeste mai mult

Prima baita a bebelusului

Cand vine vorba de prima baita a copilului, multi parinti sunt stresati si tematori. Trebuie sa stiti ca baia cu apa calduta relaxeaza si calmeaza bebelusii.

> citeste mai mult