Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Cand bebe plange

sfaturi in categorie: bebelus

Toti bebelusii plang in special in primele saptamani dupa nastere, insa acest lucru nu inseamna ca au o problema de sanatate. Uneori motivele sunt evidente: le este foame sau scutecul este umed si trebuie schimbat. Plansetul unui bebelus poate fi foarte stresant pentru parinti, mai ales in timpul noptii si din acest motiv trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Insa daca plansetul este diferit fata de obicei sau mult mai zgomotos, poate fi un semn ca este ceva in neregula si trebuie sa mergeti la medic.

Avand in considerare ca bebelusii nu pot vorbi, ei se folosesc de plans pentru a comunica. Descoperirea motivului poate fi chiar dificila deoarece exista foarte multe posibilitati: foame, sete, scutec umed, oboseala, incalzirea in exces, plictiseala, discomfort si lista poate continua.

O alta cauza foarte frecventa in cazul nou-nascutilor sunt colicii, care provoaca cel mai zgomotos si greu de potolit planset. Contactul fizic este foarte important in calmarea bebelusului, trebuie decat sa va simta aproape si se linistesc. In acest sens va ajuta de asemenea suzeta, muzica la volum mic, baitele, leganatul, sau chiar plimbarea cu masina. Evitati hiperstimularea cu multe activitati noi, deoarece bebelusii au nevoie de rutina si de o atmosfera calma. Pentru colici exista si medicamente speciale pe care le gasiti decat in farmacii si pe care trebuie sa le luati la recomandarea medicului. Colicii pot reprezenta o problema pana cand sistemul digestiv al bebelusului este complet dezvoltat, astfel, chiar daca pare greu de crezut, acest planset zgomotos este decat trecator.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Cum ne dam seama de ce plange bebe

In prima luna de viata, bebelusul plange doar pentru a comunica cu parintii, astfel trebuie sa-i invatati limbajul cat de repede.

> citeste mai mult

Alaptarea

Alaptarea unui nou-nascut este foarte importanta, iar dupa ce stabilesti o rutina va deveni un moment de bucurie si apropiere.

> citeste mai mult